Over mij

Voor de snelle seconde kijker. Universitair. Antropoloog. Sociale domein. Online. Verbinder. Positionering. Merkstrategie. Social media. Identiteitsmarketing. Woordvoering. Persberichten. Hoofdredactie. Eindredactie. Kritisch. Betrokken. Spiritueel. In teamverband werken of alleen is prima.

2 minuten read

Betekenisvolle communicatie
Mijn droom gaat over een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn. Waarin een ieder zich veilig voelt om écht te zijn. Vanuit echtheid handelen. Bewegen. Praten. Werken. Ik geloof dat we dan als een mozaïek aan elkaar passen en tezamen een mooi beeld schetsen dat dan de werkelijkheid is. Communicatie is alles hierin. Verbaal, non-verbaal. Bedrijven en organisaties die écht communiceren, overleven. Vanuit hun why. Vervuld van betekenis. Want dat leeft. Dat raakt. Dat blijft.

Antropologie en communicatie
Ik ben cultureel antropoloog en ik gebruik antropologisch kijken als instrument in communicatie. Wat beweegt mensen? Wat is hun drijfveer, waarom doen mensen wat ze doen en welke lessen hebben andere culturen voor ons Westerlingen? Diversiteit en de stem van de minderheid zijn thema’s die als een rode draad door mijn leven en werkverleden meanderen. Communicatie is een middel om te verbinden. Een middel, in eerste instantie geen doel op zich. Daarom is een antropoloog als communicatie adviseur geen overbodige luxe: eerst het het verhaal compleet en kloppend maken, dan pas vertellen.